Klant aan het woord: Takii Europe B.V.

Klant aan het woord: American Takii, Inc.

Elsoms Seeds - Engeland

Seedworks - India

P.T. East-West Seed - Indonesië

Monsanto Holland BV - Nederland

Anadolu Tohum A.S. - Turkije

Bisi International - Indonesië

Zeraim Gedera - Israël

Harris Moran Seed Company - VS

Chia Tai Company - Thailand

Rijk Zwaan B.V. - Nederland


Klant aan het woord: Takii Europe B.V.

Michel Sengers, Manager Operations, Takii Europe B.V. vertelt over het traject bij zijn organisatie:

In de afgelopen ruim 25 jaar heeft Takii Europe B.V. zich ontwikkeld van een kleine handelsvestiging van het Japanse moederbedrijf tot een volledig geïntegreerd zaadbedrijf. Met de verkoop van de voor ons kenmerkende gewassen o.a. zonnebloem, lisianthus, ui en kool hebben we een steeds groter aandeel in markten kunnen verwerven. Door de alsmaar groter wordende afzet en de groei in verwerking nam ook de vraag naar meer mogelijkheden om zaden binnen ons bedrijf te kunnen bewerken verder toe. Daardoor zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om dit kunnen realiseren.

Als uitgangspunt hebben we gezocht naar installaties waar we flexibel mee kunnen werken en die van een betrouwbare partner komen zodat het gebruik voor een lange toekomstige periode is gewaarborgd. Uiteindelijk is besloten om een drooginstallatie aan te schaffen, een SG tafel en een kistenkantelaar. Voor de drooginstallatie hebben we gekozen voor een laag energie verbruikende machine waarbij de lucht volledig wordt geconditioneerd. Hierdoor kunnen we onder alle omstandigheden onze zaden optimaal conditioneren (op juiste temperatuur en vochtgehalte drogen). De kistenkantelaar kan naast het overhevelen naar verschillende containers ook gebruikt worden voor het verpakken in grote zakken. Hierdoor is ook deze machine breed inzetbaar. De SG tafel wordt ingezet voor schoning en upgraden van diverse gewassen.

Gedurende het project hebben we gemerkt dat zelfs de kleinste details belangrijk zijn en hier is dan ook veel aandacht aan besteed. Door een intensieve samenwerking en ruim de tijd te nemen om alles te kunnen realiseren hebben we dit uitdagende project tot een goed einde kunnen brengen.

Michel Sengers bij de soortelijk gewichttafel
Michel Sengers bij de soortelijk gewichttafel

Michel Sengers bij de drooginstallatie
Michel Sengers bij de drooginstallatie

Michel Senger bij de kistenkantelaar
Michel Senger bij de kistenkantelaar

Seed Processing Holland BV | Postbus 32 | 1600 AA Enkhuizen | Nederland | Tel +31 (0)228 353 000
Fax +31 (0)228 353 001 | Copyright Seed Processing Holland BV 2017 | info@seedprocessing.nl