Versterking van het Sales team

Groeiende interesse in zaad pilleren

Onze eerste service monteur in de U.S.

Nieuwe machine: zaad kalibreermachine

ISF World Seed Congress in Brisbane

Deelname aan IAAF wereldkampioenschappen U20 in Finland

Speciale aanbieding laboratorium zaad soortelijk gewichttafel

Flexibel en innovatief zaad drogen

Terugblik: hoogtepunt video 2017

SPH verzorgt verhuizing geconditioneerde zaad kistendroger voor Sakata Seed Southern Africa (PTY) Ltd.

Nieuwe machine: laboratorium zaad dorser

Nieuwe machine: zonnebloem zaad dorser

Seed Processing Holland wint ondernemersprijs


SPH verzorgt verhuizing geconditioneerde zaad kistendroger voor Sakata Seed Southern Africa (PTY) Ltd.

Onze service team beleeft vele onvergetelijke momenten tijdens hun wereldwijde projecten en onderhoudsbezoeken die zij uitvoeren. Vaak worden er vriendschappen gesloten tijdens etentjes en andere gezamenlijke activiteiten buiten kantooruren. Deze maand deelt onze service monteur Janjaap Post meer over zijn bezoek aan Sakata Seed Southern Africa (PTY) Ltd. in Zuid-Afrika. Janjaap is 29 jaar en werkt al sinds 2006 bij Seed Processing Holland. Hij is al 10 jaar een stabiele, flexibele en enthousiaste service monteur binnen ons service team.

Sakata benaderde het service team van Seed Processing Holland voor het uitvoeren van de verhuizing en herinstallatie van hun geconditioneerde zaad kistendroger op een nieuwe locatie. Ze gebruiken dit droogsysteem om 48 zaad kisten te drogen met de gewenste luchtvochtigheid en temperatuur. Samen met de service afdeling van Seed Processing Holland’s is het project ingeschat voor twee weken. Janjaap Post was de ingeplande monteur voor deze klus. Hij had al eerder andere Sakata locaties bezocht, maar dit was zijn eerste bezoek aan de Zuid-Afrikaanse vestiging en ontmoeting met het team daar.

Marius de la Rey, Seed Processing Controller bij Sakata Seed Southern Africa (PTY) Ltd. was de project manager op locatie voor Janjaap. Hij zorgde ervoor dat er een team ingehuurd was van negen personen dat, zoals van tevoren afgesproken, beschikbaar was voor Janjaap ter ondersteuning van het project. De gehele verhuizing en het transport verliep vlekkeloos waardoor er genoeg tijd was om de machine weer te installeren en testen.

Tijdens het testen ontdekte Janjaap dat de condensator ventilator niet naar behoren werkte welke problemen veroorzaakte in het koelgedeelte. Hij gaf de verschillende oplossingen aan bij Marius en ze besloten om een gehele retrofit te doen om zeker te weten dat de geconditioneerde zaad kistendroger weer als nieuw zou werken. Na de retrofit ervaarde Marius dat de machine nog beter werkte als voor der verhuizing. Aangezien dit direct de juiste oplossing voor het probleem bleek te zijn was het niet nodig voor Janjaap om zijn bezoek te verlengen en kon alles binnen de gecalculeerde tijd worden afgerond.

Marius en het team voorzagen Janjaap van de juiste gereedschappen, onderdelen en ondersteuning tijdens het hele proces. Marius was zelfs zo hoffelijk om Janjaap meet te nemen naar een Cheetah opvangtehuis in het weekend. Zoals Marius zelf het bezoek van Janjaap omschrijft: “Wij waren erg blij met Janjaap zijn professionaliteit in het omgaan met dit complexe project. Zijn oog voor detail en goede communicatie gaven ons het perfecte resultaat waar we op gehoopt hadden. Zijn interactie met de rest van het team was uitmuntend. Bedankt Janjaap voor deze correct verrichte klus en de gelegenheid om een beetje van de Zuid-Afrikaanse gastvrijheid met je te mogen delen. Ook de rest van het geweldige Seed Processing Holland team in Enkhuizen bedankt voor jullie fantastische steun!

Seed Processing Holland streeft ernaar om beter contact te hebben met hun wereldwijde klanten en dit project was één van de klussen waarbij we de wensen en verwachtingen van onze klant wisten te overtreffen. Wij raden onze klanten een jaarlijks service contract aan voor onze machines om er zeker van te zijn dat het beste resultaat behaald blijft en zij niet onaangenaam verrast worden met onverwachte problemen tijdens het seizoen. Regelmatig onderhoud zal vertraging en negatieve impact op de productie minimaliseren.

Lees meer over onze service contracten of neem direct contact op met ons service team.

Seed Processing Holland BV | Postbus 32 | 1600 AA Enkhuizen | Nederland | Tel +31 (0)228 353 000
Fax +31 (0)228 353 001 | Copyright Seed Processing Holland BV 2018 | info@seedprocessing.nl