Versterking van het Sales team

Groeiende interesse in zaad pilleren

Onze eerste service monteur in de U.S.

Nieuwe machine: zaad kalibreermachine

ISF World Seed Congress in Brisbane

Deelname aan IAAF wereldkampioenschappen U20 in Finland

Speciale aanbieding laboratorium zaad soortelijk gewichttafel

Flexibel en innovatief zaad drogen

Terugblik: hoogtepunt video 2017

Nieuwe machine: laboratorium zaad dorser

Nieuwe machine: zonnebloem zaad dorser

Seed Processing Holland wint ondernemersprijs


Groeiende interesse in zaad pilleren

Wij merken een verhoogde interesse bij onze klanten voor zaad pilleren, doordat wij de afgelopen tijd aanzienlijk meer aanvragen hebben ontvangen voor pilleermachines. Zaad pilleren wordt gebruikt om een gecoate laag of vulmateriaal om het zaad heen te krijgen, om hiermee het zaadje uniformer, zwaarder en zo rond mogelijk te maken. Er zijn vele voordelen: de zaaibaarheid wordt vergroot, kleine zaden kunnen hierdoor machinaal gezaaid worden en zaden kunnen op de juiste afstand van elkaar geplant worden waardoor uitdunnen overbodig is. Deze voordelen zijn belangrijk voor de afnemers van onze klanten en voegen extra waarde toe aan de zaden.

Voornamelijk de aanvragen voor onze Roterende Pilleermachine (RPM) series: RPM - 300 / 500 / 800 nemen toe. Deze roterende pilleermachines zijn geschikt voor het semi-automatisch pilleren of encrusten van kleine hoeveelheden bloemen, groente en agrarische zaden. De zaden roteren continu in een drie-dimensionale beweging welke noodzakelijk is voor een juiste opbouw van de pillen. Een automatisch poederdoseersysteem en doseerbare pomp voor de vloeistoffen zijn extra opties om het proces zoveel mogelijk te automatiseren.  

De RPM machines kunnen makkelijk bekeken en schoongemaakt worden. Een doorzichtige  klep maakt het mogelijk om het proces continu te volgen. Het verschil in de drie types heeft te maken met de capaciteit van het aantal pillen die de machine kan verwerken.

Wilt u meer weten over deze machines? 

informatie aanvragen

Seed Processing Holland BV | Postbus 32 | 1600 AA Enkhuizen | Nederland | Tel +31 (0)228 353 000
Fax +31 (0)228 353 001 | Copyright Seed Processing Holland BV 2018 | info@seedprocessing.nl