The Kiban Co., Ltd. - South Korea

Lam Tai Co. Ltd - Vietnam

Vilmorin-Mikado Kyowa Seed - VS

Takii Europe B.V. - Nederland

American Takii, Inc.- VS

Elsoms Seeds - Engeland

Seedworks - India

P.T. East-West Seed - Indonesië

Monsanto Holland BV - Nederland

Anadolu Tohum A.S. - Turkije

Bisi International - Indonesië

Zeraim Gedera - Israël

Harris Moran Seed Company - VS

Chia Tai Company - Thailand

Rijk Zwaan B.V. - Nederland


Inrichting nieuwe zaadverwerkingslocatie The Kiban in Zuid-Korea

The Kiban Co., Ltd. is opgericht in 2015, onder het moederbedrijf Noroor Groep (een top chemisch bedrijf in Zuid-Korea). The Kiban is een groente zaadveredelingsbedrijf. De hoofdgewassen zijn tomaat, meloen, paprika, kool, radijs en Chinese kool. Zij bezitten 17-hectare grond voornamelijk bestaande uit kassen, zaadverwerkingsafdelingen, biotechnologie en R&D faciliteiten. 

Als doel stelden zij zichzelf om het gehele proces van verwerking en behandeling van de zaden in eigen hand te houden om een goede kwaliteit van de zaden te kunnen garanderen. Hiervoor hadden zij behoefte aan machines voor een nieuwe locatie die voornamelijk zaden zouden moeten drogen, schonen  en coaten. Gebaseerd op de eigen verwachtingen van benodigde capaciteit en functionaliteiten namen ze contact op met Seed Processing Holland voor de juiste machines.

Volledig nieuwe verwerkingslocatie
The Kiban wilde een volledige zaadverwerkings- en -behandelingslocatie en had hiervoor diverse machines nodig, onder andere voor het drogen, schonen en coaten van zaden. Samen met Paul Koomen, Area Sales Manager APAC ontwierpen zij de volledig nieuwe verwerkingslocatie. In totaal werden meer dan 15 machines geïnstalleerd, waaronder een zaad menginstallatie, zaad soortelijk gewichttafel, bulk drooginstallatie (conditioneer unit), kalibreermachine, laboratorium borstelmachine, zaad centrifuge en film coating machines.

De resultaten
De machines voldeden ruimschoots aan de verwachte capaciteiten. Daarnaast werd de gebruiksvriendelijkheid en het gemak waarmee de machines schoongemaakt kunnen worden erg gewaardeerd. The Kiban was een start-up die, door het gebruik van de Seed Processing Holland machines in staat is gesteld om het complete traject van zaad behandeling uit te voeren. De eerste winst werd behaald door het gebruik van deze zaadverwerkingslijn.

De toekomst
Volgens Jin Seob Han, Assistent Manager: “de samenwerking en ervaringen met Seed Processing Holland zijn altijd nauwkeurig, stipt en hartelijk. Wij waarderen jullie professionele advies zeer en daarnaast ook het warme welkom dat jullie ons gaven toen wij Enkhuizen bezochten. De volgende zijn om stappen samen met Seed Processing Holland onze processen te optimaliseren en het aantal laboratorium machines uit te breiden.”

Seed Processing Holland BV | Postbus 32 | 1600 AA Enkhuizen | Nederland | Tel +31 (0)228 353 000
Fax +31 (0)228 353 001 | Copyright Seed Processing Holland BV 2020 | info@seedprocessing.nl